Over ons

In oktober 2005 is de Stichting notarieel opgericht als ‘Stichting Katten Hulp Delfland’. In december 2007 is de naam gewijzigd in ‘Stichting Kattenbescherming Nederland’.

Wij hebben een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling).

De stichting bestaat uit vier bestuursleden en werkt alleen met vrijwilligers, daarnaast hebben we diverse samenwerkingspartners en ongeveer 100 donateurs. Voor de administratie maken wij gebruik van Exact Online via Administratiekantoor Tidak uit Alphen aan den Rijn.

Voor het vervoer van de katten naar de dierenarts, gastgezinnen, permanente adoptie gezinnen en vangacties heeft de Kattenbescherming sinds 2021 een eigen dierenambulance, maar we zijn ook aangewezen op de privé auto’s van onze vrijwilligers.

We hebben een team dat zorgt dat de facebookpagina en website up-to-date blijft, schrijven de verhalen voor de katten die klaar zijn voor adoptie en plaatsen foto’s zodat adoptanten een zo goed mogelijk beeld krijgen van de kat. Ze beantwoorden de berichten en zijn het eerste aanspreekpunt voor onze stichting.

De dierenambulance en inbouw is mede mogelijk gemaakt door Autobedrijf Wittebrug uit Leiden.

Stichting Kattenbescherming Nederland werkt door heel Nederland samen met verschillende dierenartsen.

Stichting Kattenbescherming Nederland krijgt geen overheidssubsidie en is volledig aangewezen op donateurs, sponsors en financiers. We besteden het geld van de donateurs, sponsors en financiers aan activiteiten zoals vermeld in onze statutaire doelinstelling van de Kattenbescherming, waaronder: castraties/sterilisaties, her-socialisering van schuwe katten, voorlichtingscampagnes e.d.

*Website ge-update door #PuurAlicia (2023)