Jesse

TER ADOPTIE: Jesse (uitspraak Djessie) zoekt een gouden mandje, want dat verdient deze dappere maar vaak nog wel bange lieverd. Jesse is een zachtaardige (straat)kater van ongeveer 6 jaar oud. Een vrouw die al 5 katten heeft, gaf hem regelmatig eten. Hij was altijd heel lief en ook lief naar haar katten, maar heel bang voor haar grote kippen. Op een dag zag ze dat hij op 3 pootjes liep en gewond was. Toen heeft ze de kattenbescherming ingeschakeld en is hij bij ons (mij) terecht gekomen.

In het begin heeft hij zich twee maanden de hele dag verstopt. Alleen in de avond kwam hij tevoorschijn om even te eten/drinken en naar de kattenbak te gaan. Ineens begreep hij dat hij in een veilige omgeving was en nu verstopt hij zich alleen nog maar als ik bezoek krijg of ga stofzuigen.
Als hij zich op zijn gemak voelt is hij speels. Hij houdt van zachte speeltjes, balletjes en vooral hengels. Hij is helemaal gek op eten. Hij komt naast je zitten op de bank maar (nog) niet tegen je aan of op schoot zitten. Als je in de keuken staat dan loopt hij geregeld langs je benen. Hij aait je benen dan met zijn staart en miauwt herhaaldelijk op zijn allervriendelijkst om je te verleiden hem ook iets te geven.

Het is een hele beleefde kat, hij zal je niet wakker miauwen in de ochtend of zomaar op bed springen. Hij heeft genoeg krabpalen en krabmatten en hij heeft nog nooit zijn nagels gezet in de meubels. 
Zodra je wakker bent of thuis komt is hij heel blij en komt je miauwend en kirrend (als een duif) begroeten. Als hij enthousiast is gaat hij kirren en miauwen door elkaar. Vindt hij iets te spannend, dan vertrekt hij met een hoge kir. Weet hij dat hij een snack krijgt dan komt er een lange harde kir.
Hij houdt ervan om geaaid te worden maar alleen als je hurkt. Dan komt hij naar je toe. Rustig aaiend over zijn koppie, onder zijn bekje en in zijn nek geniet hij enorm. Hij gaat dan op je voeten liggen en soms rolt hij op zijn rug. Hij krijgt er geen genoeg van.

Mijn woning is heel erg klein. Jesse wordt gespannen en waakzaam als ik door de woning loop omdat hij denkt dat ik op hem af loop. Dat is natuurlijk niet zo. Als ik bijvoorbeeld de kleine keuken in wil en hij is daar, dan schiet hij weg. Zodra ik dan ga knielen komt hij wel weer naar me toe en weet de drama queen dat hij voor niets angstig was. Ik loop op een dag best vaak door de woning en dat geeft hem veel stress. Hij is steeds waakzaam en gespannen. 

Met al mijn geduld en liefde voor Jesse is dit wegschieten als ik door de woning loop, niet verbeterd. Als hij weet dat het bijna etenstijd is, dan is het wegschieten wel een stuk minder. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat als hij in een ruime en rustige woning terecht komt dat dit zeker zal verbeteren! In de zomer toen hij nog maar enkele maanden bij mij was, had ik n.l. altijd de balkondeuren bij de keuken openstaan. Dat gaf hem extra ruimte en hij ging dan rustig daar zitten als ik de keuken in liep. Nu heeft hij die extra ruimte niet en dat heeft deze dappere lieverd wel nodig. Hij is al zo vooruit gegaan en ik merk dat hij nog wil groeien. Ondanks dat hij vaak bang is, durft hij toch wel nieuwe dingen zolang het op zijn eigen tempo gaat, niets forceren. Ik merk dat mijn kleine woonruimte zijn ontwikkeling een beetje tegenhoudt.

Jesse zoekt een thuis waar er genoeg ruimte is en waar het rustig is zonder kinderen en honden. Graag ook een afgezet balkon of tuin. Jesse zoekt iemand die veel geduld heeft, rustig en lief is en hem genoeg tijd geeft om je te gaan vertrouwen. Dan wordt hij een echte vrolijke lieverd en een hele fijne huisgenoot.

Wil jij deze lieverd in je hart sluiten, neem dan contact op met: miauw@miauwkattenbescherming.nl