Bijzondere uitzetplek

Muizenvangers op een bedrijventerrein in Moerdijk

De Kattenbescherming krijgt wel eens een kat die binnen niet kan aarden en wat doe je dan als organisatie?

Sinds 2020 hebben wij contact met een bedrijf in Moerdijk die op een natuurlijke wijze ongedierte wil bestrijden. Wij kregen o.a. de vraag of we konden meedenken.

Toevallig hadden wij moederpoes Malley in de opvang die niet vooruit kwam. Het vertrouwen naar mensen was er niet en soms voel je dat het ook niet gaat komen. Malley had ogenschijnlijk in haar jonge leventje al zoveel meegemaakt. Ze zocht met haar kittens hulp, ze was ziek en niet lekker. Ze werd uiteindelijk met haar kittens gevangen en kwam bij ons in de opvang. Ze miste één oog en dit werd onder narcose schoongemaakt, behandeld en dichtgemaakt. Antibiotica, ontvlooing, ontworming en pijnstilling, het ging allemaal door haar voer en ze at alles op. Ze verzorgde haar kittens, sliep en at ook heel veel. Ze leek wel uitgeput.

Na bijna acht weken gingen haar kittens en zij onder narcose voor de sterilisatie en Malley bleek weer zwanger te zijn, minstens twee kittens hebben we gezien en de buik is snel dicht gegaan. Ze was goed gevuld, maar een zwangerschap was aan de buitenkant niet zichtbaar. Dat weekend hebben we haar alle rust gegeven en toen er na een week nog geen kittens waren gingen we voor een spoedkeizersnede naar de dierenarts en ze bleek niet meer zwanger te zijn. Het is dat we ze 10 dagen daarvoor hebben zien zitten, maar we stonden perplex. Je kent de verhalen, maar dit was de eerste keer dat we zoiets van heel dichtbij meemaakten. Geen spoor van een bevalling of van een miskraam gezien. 

Na haar herstel hebben we haar naar het bedrijventerrein gebracht alwaar ze eerst in haar schuilplaats verbleef en ze kennis kon maken met de twee andere poezen van een half jaar, die Zwerfkatten Nederland daar al had uitgezet.

Met voor ons een gezonde spanning is ze gebracht, we hadden haar favoriete speeltjes meegenomen. Het voelde alsof er een kind uit huis ging. En toen kwam een paar weken later het telefoontje! Malley heeft het naar haar zin, hobbelt achter haar stiefdochters aan die ravottend en rollend met z’n tweeën door het hoge gras rennen met Malley op hun hielen. Wat gaan we doen vandaag, muizen vangen?

Ze worden regelmatig door het personeel gezien. Het is geweldig om ook Malley een mooi bestaan te geven, zij was in huis niet gelukkig geworden. Malley is veilig en kan nu lekker muizen vangen, heeft beschutting waar ze ook verzorgd wordt en goed te eten krijgt.

Malley de muizenvangert…..