Pixie

Pixie

Mooie Pixie doet haar naam echt eer aan en past helemaal bij deze prachtige dame. Deze lieve mamapoes is bevallen hoog op een stapel planken in een schuur. Toen haar kittens 2 weken waren werd ze door de bewoner gevonden en kwam ze bij mij in de opvang. Ze was zo ontzettend lief, maar één ding was wat apart. Ze pikt werkelijk alles, als ze maar dacht dat het eetbaar was had Pixie het al naar binnen. Deze prachtig mooie dievegge presteerde het zelfs om het brood uit het keukenkastje te halen, de vuilnisbak wist ze open te krijgen werkelijk niks was veilig. In de ochtend, als ik het eten voor de katten en kittens klaar maakte, ging ze even in de bench waar ze de bench bijna afbrak en dan kreeg ze een stuk komkommer of Courgette die ze helemaal oppeuzelde want anders groeide ze dicht. Dan kon iedereen rustig eten en zij kreeg in de bench haar eten. Tja dan denk je, hoe komt dit ooit goed…

Haar kittens hadden al gauw een nieuw huisje en zij stond op de website ter adoptie. Ik was er ondertussen aan gewend om alles direct op te ruimen en niets te laten liggen tot mijn nicht zei dat ze heel graag Pixie wilde adopteren en zo geschiede. Ze had net een katertje van een paar maanden en ze wist dat ze alles pikte wat los en vast zat. Ik bracht Pixie naar Enschede en in de loop der jaren heb ik geweldige appjes en foto’s gekregen, ze blijft alles opeten wat ze vind. Het brood, groente en fruit liggen veilig in oven of koelkast. Dan krijg ik een foto van een aangevreten Courgette met de tekst, ben naar de markt geweest, dan een open gereten zakje gerapte kaas of een vuilniszak half uit een omgevallen prullenbak. Ik kan een boek vullen met appjes en foto’s, maar toen ik het berichtje kreeg van, ik had vis gebakken met een foto van een paar prachtige onschuldige kattenogen dacht ik, “Oh nee”, maar het was “Oh ja”. Ze had vis in een pan met deksel gebakken, draait het vuur uit, gaat nog even snel de tafel dekken, zet de pan op tafel en tilt de deksel op en er lag geen vis meer in. Pixie had deze al vakkundig uit de pan gekregen en de deksel er weer keurig opgedaan. Daar achteraan kwam uiteraard het bericht, dat heb jij haar zeker geleerd.

Dit is toch humor van het hoogste niveau, vooral omdat we hier beiden zo ontzettend om konden lachen.En als je dan dat bekkie van Pixie ziet vergeef je haar toch weer. Ondanks dat ze alles pikt is ze zo apart en lief. Kater Morris heeft niets te vertellen in huis, als Pixie hem wil wassen wordt hij in de houdgreep genomen en wast ze hem, maar Morris heeft dan nog het besef dat hij allang groot en wijs is en dan wordt hij geïrriteerd krijgt hij een mep van haar en gaat gewoon verder met poetsen. Het liefst slaapt ze op het hoofd of als ze vind dat het tijd is om wakker te worden komt er een pootje op het voorhoofd van “wakker worden”, gaat het niet snel genoeg komt er langzaam een nageltje bij. Maar ondanks dit alles zijn ze enorm gek met elkaar en kunnen niet zonder elkaar. Ook Morris is gek met haar.

Eind oktober 2018 kreeg ik het bericht dat het niet goed ging met Pixie, ze kon bijna niet meer lopen, ze vermoede een hernia, drie dierenartsen verder was het nog niet beter met Pixie en ik kreeg een filmpje opgestuurd, deze heb ik naar onze dierenarts Laura doorgestuurd en zij bekeek het filmpje en vermoede dat het waarschijnlijk het probleem in de knie zat en dit bleek later ook uit het onderzoek bij de dierenarts. Ze werd geopereerd en kreeg benchrust wat voor deze pittige dame en mijn nicht echt een uitdaging was. Gelukkig is alles goed gekomen, al laat ze haar pootje soms lekker bungelen of opzij liggen wat dan weer een leuke foto oplevert. Pikken doet ze nog steeds en ik vind het jammer dat ik de foto met het hoofd van Pixie betrapt tussen de voorraad in de voorraadkast niet meer kan vinden.