Murphy & Jaya

Donderdag 22 juli 2021 zijn Murphy en Jaya naar Stichting Wetland Cats in Gouderak verhuisd waar ze lekker verder door het struikgewas kunnen lopen. Wij zullen voor de rest van hun leven zorgen dat ze alle medische zorg en benodigdheden krijgen 😻😻.

Wat ruist er door het struikgewas?
Nou, eindelijk weten we dat! Het was geen ‘dingetje’, het waren Jaya en Murphy!

Afgelopen week kregen wij een hulpvraag binnen van een buurtbewoner omgeving Amersfoort. Zij hadden al een aantal keer een jonge kitten in de straat gehad die zich niet liet vangen. Mevrouw had navraag gedaan bij alle buurtbewoners; de kitten hoorde bij niemand thuis maar was al door verschillende mensen gezien. Mevrouw heeft zelf geprobeerd de kitten te vangen maar dat is niet gelukt. Ook de dierenambulance heeft nog een poging gedaan maar tevergeefs en kon niets meer doen. Mevrouw vroeg ons of wij wilde kijken of het ons zou lukken, want het beestje had ook een verwonding aan zijn staart.
Afgelopen woensdag zijn wij op locatie gaan kijken. Mevrouw had de kitten al even niet meer gezien, maar bij het hotel aan de overkant van de straat was wel al een aantal keer een kitten gespot, met een heel klein staartje.
Hopende dat het om hetzelfde katje zou gaan, zijn wij naar het hotel gegaan om navraag te doen en het verhaal klopte. Er liep een kitten zonder staart en een grote kat rond, vermoedelijk de moeder. Dus na overleg met het hotel hebben wij besloten de vangkooi te plaatsen. Het hotel was erg meewerkend en begaan met het lot van de dieren maar ervaarde ook overlast van hun aanwezigheid.

De vangactie lukte en beide katjes (zeg maar tijgers) zijn vrijdag door ons opgehaald. Ondanks dat het niet om hetzelfde katje van de melding ging, zijn wij blij dat ook deze twee nu veilig zijn.
Na het ophalen zijn wij direct met beiden naar de dierenarts geweest om het staartje na te laten kijken, te ontwormen en ontvlooien, controle op chip en eventueel andere medische zorg. Beide katten bleken geen chip te hebben. De kitten met (of eigenlijk zonder) het staartje bleek een poesje te zijn, geschatte leeftijd 6 maanden. De witte, waarvan wij dachten dat het misschien om de moeder ging, bleek een kater te zijn van ongeveer 11 maanden oud. Dat was voor ons een hele opluchting, want wij hadden nog een zoekteam in de startblokken staan voor het geval er misschien nog ergens een nestje lag. De kater is ook direct gechipt, geënt en gecastreerd.

Ze hebben inmiddels allebei de nodige medische zorg gehad. Het poesje (zwart/wit) heeft de naam Jaya gekregen, wat krachtig betekend. Want dat is ze zeker! De kater (wit/zwart) hebben wij Murphy genoemd, naar Muprhy’s Law, want dit jonge kereltje heeft nog maar weinig mazzel gehad in zijn korte leven.
Jaya en Murphy zitten nu samen in een van onze gastgezinnen om te kijken of wij hen sociaal kunnen krijgen. Want ook deze beestjes verdienen een eerlijke kans op een waardig bestaan. Mocht blijken dat zij toch niet gelukkig gaan worden met een leven als huiskat, dan gaan wij op zoek naar een hele fijne buitenplek voor hen waar zij wel gewenst zijn, waar toch nog voor ze gezorgd wordt en waar zij niet langs een drukke weg van het vuilnis hoeven te leven.

Uiteraard staan Jaya en Murphy ook op Amivedi (te vinden onder de nummers 1738983 voor Jaya en 1738982 voor Murphy).
We hebben weinig hoop, maar het zou natuurlijk geweldig zijn als deze schatten ergens nog gemist worden. Ze zitten nu in ieder geval veilig.

Wanneer er weer een zichtmelding wordt gedaan van het andere katje, waarvoor we eigenlijk kwamen, gaan we weer over tot plan de campagne.