Pablo

Geadopteerd!

Pablo is een katertje van nu 10 maanden oud. Pablo is buiten geboren en met een groepje andere kittens gevangen op 6 maanden leeftijd. Samen met zijn zusje Enid is hij bij ons in de opvang gekomen. Omdat ze de eerste 6 maanden helemaal geen mensen hebben gezien waren ontzettend bang.

Pablo was de booste van de twee. Je mocht echt niet in zijn buurt komen maar een lekker snackje overwint alles. Dus stapje voor stapje hebben we zijn vertrouwen gewonnen. En dat ging sneller dan we dachten. Hij liet steeds meer toe dat we in zijn buurt waren en we mochten hem na een paar weken al voorzichtig aaien.

Inmiddels is Pablo omgetoverd tot een heerlijke knuffel en houd van aandacht. Hij komt ook zelf om aandacht vragen en komt inmiddels ook lekker bij je als je op de bank zit. We kunnen wel spreken van een geslaagde socialisatie.

Toch blijft er altijd nog een stukje angst in hem zitten. Zo schrik hij nog snel van plotselinge bewegingen. En als hij het gevoel heeft dat hij niet makkelijk weg kan dan ze hij snel proberen te vluchten. Ook als er bezoek is zal Pablo zich niet snel laten zien maar zodra de kust veilig is dan komt hij weer tevoorschijn. Dit is heel normaal bij katten met een verleden als Pablo. Soms kan hij nog wel eens blazen als hij denkt dat het niet veilig is maar als je dan rustig praat en hem voorzichtig benaderd dan heeft hij al snel weer door dat het goed is en laat alle aandacht en knuffels weer over zich heen komen. Hij kan zelfs een heel lief geluidje maken als hij vindt dat het nog lang niet genoeg is en je echt niet mag stoppen met aaien.

Pablo is ontzettend gek op alle katten hier in huis. Vooral de 2 katers die hier wonen daar is zijn echt maatjes mee. Ze spelen en knuffelen er op los. Zelfs voor de allerkleinste opvangkittens is hij super lief. Hij speelt vol op met ze en is dan heel voorzichtig.  Ook de 2 golden retrievers die hier wonen is hij vrienden mee. Dus hij zou prima naar een huisje kunnen waar ook honden zijn. Mits de honden ook van katten houden.

We zoeken een rustig huisje voor Pablo waar geen kleine kinderen zijn. Wel moeten er 1 of meerdere katten aanwezig zijn. Pablo heeft echt een maatje nodig. Omdat Pablo zijn eerste deel van zijn leven op straat heeft moeten overleven zoeken we nu een huisje waar hij niet meer naar buiten kan. Een afgezet balkon of katveilige tuin waar hij echt niet uit kan(alleen een schutting volstaat helaas niet daar is hij zo overheen) zou heel fijn zijn maar hij kan ook prima als binnenkat waar lekker veel speelvertier voor hem is.

Voor Pablo vragen we een vergoeding voor de medische kosten. Hij is hiervoor gecastreerd, gevaccineerd, gechipt, ontwormd en vrij van vlooien.

Als je het ziet zitten om Pablo zijn vertrouwen te winnen en zo een mooie band met hem op te bouwen, hem de tijd geven dit vertrouwen te krijgen. Heb je een lief speelmaatje dat wel een vriendje als Pablo kan gebruiken. Reageer dan via miauw@kattenbescherming.nl. Dan kunnen we kijken of er een match en een kennismaking plannen.

Pablo verblijft nu in Hollandsche Rading