Flip

Flip is aan komen lopen op een paardenpensionstal. En toen er na diverse oproepen niemand voor hem kwam, is hij bij 1 van de klanten van die stal in gastgezin opgenomen. Daar is Flip verder hersteld van ondervoeding, koorts, niesziekte, oorontsteking en een heel vies gebit. Inmiddels is Flip helemaal opgeknapt, goed op gewicht en gezond verklaard.  Daarom kan hij nu naar zijn forever home verhuizen.

Flip is een gecastreerde kater en geschat tussen de 9 en 12 jaar oud. Hij laat zich het beste omschrijven als een charmeur die toch ook wel een boefje kan zijn. Hij windt iedereen, van de klanten op stal tot de assistentes van de dierenkliniek zó om zijn pootje. Maar je moet hem wel wijzen op de regels in huis, anders gaat hij zijn eigen regels bepalen.

Flip is een kat die veel aandacht wil. Hij babbelt graag met je en ligt het liefste op je borst of benen te knuffelen met je of een dutje te doen. Ook houdt hij graag in de gaten waar je bent, het liefst volgt hij je dan. Als het rustig is in huis doet hij graag een dutje op een stoel of dekentje. Bij drukte in huis is hij (nog) erg alert en snel van slag.

Spelen doet hij graag, hij is dol op balletjes. Hij wil ook graag met de huispoes van het gastgezin spelen, waar hij een tikje dominant over is, maar helaas wil de huispoes niks van hem weten en wat bang van hem. Wij denken echter dat Flip heel sociaal is naar andere katten en daar goed mee overweg zou kunnen na een wenperiode. Er zit geen kwaad in Flip. Flip en honden is helaas geen succes. Die vindt hij heel erg eng.

Tot op heden lijkt Flip er geen behoefte aan te hebben naar buiten te gaan. Hij zou dus prima kunnen leven als binnenkat.

Flip heeft in het begin na de opname in het gastgezin een paar keer buiten de bak op de (kokos)mat geplast. Wij vermoeden dat dit kwam door stress door het zwerven en de verhuizing en/of territoriaal gedrag naar de huispoes. Want Flip gaat vanaf het begin al keurig netjes op de bak om zijn behoeften te doen. Nadat hij eenmaal gewend was, is het ook niet meer voorgekomen. Zekerheidshalve beschikt hij wel over een XXL-kattenbak en worden plasjes en poepjes dagelijks verwijderd.

Waarschijnlijk door zijn zwerversbestaan heeft Flip een voerfixatie ontwikkeld. Hij wil het liefste continue eten en heeft ook geen rem. Hij kan dan ook niet onbeperkt eten. Om de voerfixatie van personen af te brengen, krijgt Flip nu zijn voerbeurten hard voer 4 keer per dag via een voerautomaat aangeboden. Dit werkt erg goed en zorgt voor meer rust bij Flip. Met voerpuzzels is hij overigens ook erg goed, die hij heeft hij snel door. Je zult alle soorten eten in huis echter wel goed op moeten bergen want hij gaat daar wel naar op zoek. Zoals wel meer katten doen, weet hij zijn weg naar en op het aanrecht goed te vinden.

Wij denken dat Flip het beste past in een huishouden, waar het rustig en niet te druk is en waar praktisch altijd iemand thuis is. Hij kan ook prima eventjes alleen zijn hoor, maar we merken dat hij het liefste gewoon lekker bij je is.

Denk je de match te zijn voor Flip en kan je hem zijn nieuwe huisje bieden. Stuur dan een mail naar miauw@kattenbescherming.nl . We zullen dan spoedig een kennismaking inplannen.