Savanah,Rox,Lux en Ayla

💜Ter adoptie💜

Savanah, Rox, Lux en Ayla

Hallo, Hier ben ik dan, Savanah. Deze mooi naam heb ik gekregen in het gastgezin waar ik in april terecht ben gekomen. Eerst liep ik ergens rond bij boerderijen en weilanden. Eigenlijk al een jaar lang. Dit was best pittig maar gelukkig was daar een lieve mevrouw die mij eten gaf en ontdekte dat ik ineens een dikke buik kreeg. Ojee, ik was zwanger. De mevrouw wist wel raad en heeft voor mij de kattenbescherming gebeld. Ze plaatste een vangkooi en ik bedacht me geen moment en ben daar snel in gekropen.

Nadat ik was opgehaald door weer een andere lieve mevrouw kwam ik ergens in een huis terecht met een kamer met heel veel schuilplekjes, speelgoed en krabpalen. Ze dachten natuurlijk deze dame komt van de straat dus zal zich wel heel snel verschuilen ergens achter een krappaal of in een hoekje. Wel nee joh, ik liep uit de kooi, keek even rond en bedankte toen heel hartelijk met veel kopjes die lieve mevrouw. Hier ga ik me wel vermaken de komende tijd.

Nou, ik had niks te veel gezegd. Meerdere keren per dag lekker eten en ik had zelfs een 2 persoons bed en die lieve mevrouw sliep elke nacht bij me. Na een week voelde ik me wel een beetje raar en onrustig. Ik was gelukkig niet alleen want mijn baby’s gingen geboren worden. Ik bleef heel rustig en mijn pleegvrouwtje ook. Al snel was mijn eerste kind geboren. Ze lijkt heel veel op mij. Daarna volgde nummer 2 en nummer 3. Helaas was nummer 3 niet levensvatbaar. Daar moest ik even van bijkomen en samen met pleegvrouwtje hebben we even pauze genomen. Na 2 uurtjes volgde nummer 4. Hehe, dat was me wat. Maar oooo, wat waren ze prachtig. Meteen was ik de perfecte mama en mijn pleegvrouwtje was heel trots op mij.

Mijn kroost is inmiddels 9 weken en hebben de namen Ayla, Lux en Rox gekregen. Mijn pleegvrouwtje zal jullie wat vertellen over hen. Dat kan ze beter dan ik.

Hallo hier het pleegvrouwtje, we beginnen met Ayla. Ze is een rustig dametje dat de kat uit de boom kijkt. Als ik binnenkom blijft ze rustig liggen en kijkt even of het nut heeft om in beweging te komen. Meestal is dat wel het geval want ik geef dan ook vaak eten. Ayla staat graag met 4 pootjes op de grond. Ze is niet zo van het oppakken. Dat vindt ze echt niet fijn. Maar ze komt echt wel zelf naar je toe voor de nodige aandacht en knuffels en speelmomenten. Ayla houdt heerlijk van spelen en ravotten. Samen met haar zusjes kan ze dan ook behoorlijk de kattenkamer op stelten zetten.

Dan hebben we Rox, Rox is een heerlijk dametje die alles wel interessant vindt, zodra de deur opengaat staat ze al klaar om je te begroeten. Net als Ayla houdt Rox ook niet echt van oppakken. Ze heeft het veel te druk met alles ontdekken. Tot tegenstelling van Ayla ondergaat Rox het gewoon maar leuk vindt ze het niet. Rox is een lekkere druktemaker, rennen en hoog klimmen in een krabpaal vindt ze dan ook geweldig. Maar ook haar zusjes of moeder plagen is haar favoriet.

Dan komen we bij nummer 3 en dat is Lux (spreek uit als Luks). Lux is de grootste druktemaker van het span. Deze deugniet vindt het supergezellig als er bent. Komt je meteen begroeten en tot tegenstelling tot haar zusjes houdt Lux wel van optillen. Ze gaat dan heerlijk liggen voor een kriebelpartij op haar buikje. Lux houdt ook van eten. Geduld heeft ze niet dus klimt ze vast omhoog naar de voerbakjes. Want voor haar duurt het allemaal veel te lang.

Voor Savanah zoeken we ook een goed huisje. Dit kan alleen zijn als er al een een maatje aanwezig is maar mag ook met 1 van haar kittens (bij voorkeur met Ayla). Savanah is een zeer lief en zachtaardig poesje. Ze houdt heel erg van aandacht dus een huisje waar vaak mensen om haar heen zijn is wel een must. Savanah weet soms niet zo goed wat ze met al haar liefde aan moet en kan dan tijdens het aaien wel eens zo maar je hand wat harder vastpakken of iets te hard bijten. Dit komt omdat ze natuurlijk van de straat komt en nog moet leren hiermee om te gaan. Er zit totaal geen agressie achter, want als je haar corrigeert stopt ze meteen en loopt ze even een rondje om vervolgens meteen weer aandacht te vragen en kopjes te geven. Om deze reden is het beter Savanah niet bij te kleine kinderen te plaatsen.

Nog een klein woordje van Savanah zelf: Ik wil vanaf nu een binnenpoes blijven. Dat buitenleven heb ik wel gezien. Dus ik wil echt niet meer op straat terecht komen. Ik heb dus 1 eis. De tuin of het balkon moet helemaal catproof zijn, Dus niet alleen een schutting want daar kan ik zo overheen klimmen. Dit geld ook voor mijn kindjes. Ik ben heel zuinig op ze en wil hun dat straatleven echt niet aan doen.

Begin september zijn Ayla, Rox en Lux helemaal klaar voor adoptie, maar ze mogen nu al bezoek ontvangen en hun nieuwe baasje gaan vinden.

Savanah is evt vanaf 22 juli klaar voor adoptie of tegelijk met 1 van haar kittens.

Er wordt een tegemoetkoming in de medische kosten gevraagd. Hiervoor zijn Savanah, Rox, Lux en Ayla 2x gevaccineerd, gechipt,

Gesteriliseerd, vlo en wormvrij en nemen ze hun gezondheidsverklaring van de dierenarts mee.

Deze knappe meiden verblijven in een gastgezin in de omgeving van Hollandsche Rading

Wil je graag kennis maken? Stuur dan een pb of mail naar miauw@kattenbescherming.nl