U bevindt zich hier: Home > Over onsVoorlichtingZilver
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Collo´daal zilver alternatief voor antibiotica bij katten

Begin 1900 werd door de westerse wetenschap bewezen dat zilver een sterk antibioticum bleek te zijn en door menig arts werd collo´daal zilver aangewend tegen bacteriŰle infecties. Destijds was collo´daal zilver te duur om te patenteren en tegelijkertijd ontwikkelde de farmaceutische industrie haar eigen antibiotica, waardoor het klinische gebruik van zilver minder onder de aandacht kwam.

Tegenwoordig is geconstateerd dat vele ziekteverwekkende bacteriŰn, schimmels en virussen een immuniteit hebben opgebouwd tegen de werking van antibiotica. Bovendien blijkt dat de meeste antibiotica ook de nuttige darmbacteriŰn vernietigen.

Hoewel collo´daal zilver vele schadelijke bacteriŰn opruimt, blijft: de darmflora intact. In de praktijk gebleken, dat de nuttige bacteriŰn niet door het zilver worden opgeruimd en de schadelijke daarentegen wel. De oorzaak zou kunnen zijn dat het zilver snel wordt opgenomen in het bloed en daardoor onmiddellijk de ziektekiemen opruimt in het bloed en de organen.

Door het gebruik van collo´daal zilver heeft men kunnen bewijzen dat mogelijk honderden ziekte verwekkers onschadelijk gemaakt kunnen worden zonder resistente ketens te ontwikkelen en zonder enige bijwerking, dit in tegenstelling tot antibiotica.

Collo´daal zilver is al voor 1938 aangemeld als geneesmiddel in de USA. Tegenwoordig echter, heeft collo´daal zilver niet meer de status van geneesmiddel. Als voedingssupplement mag het wel op de markt worden gebracht en verkocht. Dat betekent dat er geen geneeskrachtige werking aan toegeschreven mag worden.

Desondanks wordt collo´daal zilver bij zeer veel aandoeningen succesvol gebruikt en kan een van de meest multifunctionele supplementen genoemd worden.

Collo´daal zilver kan ter bestrijding van ziekten, veroorzaakt door virussen, bacteriŰn, parasieten en schimmels worden aangewend. In het bijzonder de staphylococcus en streptococcuc species blijken gevoelig te zijn voor zilver.

Tevens blijkt collo´daal zilver op een snelle manier ontstekingen te bedwingen en hulp te bieden bij het genezingsproces. Wanneer collo´daal zilver dagelijks wordt ingenomen zorgt het voor een gezond functionerend immuunsysteem.

Zilver is absoluut niet giftig en is de beste, meest veelzijdige bacteriedoder. Echter, zilver doet meer dan alleen ziekteverwekkers doden; het versnelt botgroei en stimuleert de snelheid van de genezing van beschadigde weefsels met meer dan 50%.

Daarnaast werd ontdekt dat zilver beschadigde huid enorm tot groei stimuleert. Met name patiŰnten met brandwonden en oudere dieren merken dat het genezingsproces sneller gaat.

Waar antibioticum niet meer werkt blijkt collo´daal zilver perfect te werken, met als groot voordeel dat het zilver geen resistente stammen creŰert. Collo´daal zilver is een buitengewoon effectief middel gebleken om candida en andere schimmels te elimineren. Deze reacties bevestigen de beschreven onderzoeken en resultaten in de voorhanden literatuur.

Dosering
2 maal daags, afhankelijk van de conditie 6 tot 8 druppels per 10 kg lichaamsgewicht in de keel van het dier brengen of vermengen met het voedsel of het drinken.

Bijwerkingen
Het lichaam kan sterk reageren op collo´daal zilver. Tijdens het eliminatie proces van virussen, bacteriŰn en schimmels, kunnen er gifstoffen vrijkomen waardoor de lever en de nieren hard moeten werken om het lichaam te reinigen van deze afvalstoffen.

Als de lever of nieren in een slechte conditie verkeren als gevolg van bijvoorbeeld ziekte of vermindering van weerstand, kan het dier sloom, vermoeid overkomen. 
Dit noemt men de "Herxheimer reactie". Het kan zonder problemen aan drachtige dieren worden gegeven.

Belangrijke informatie
Collo´daal zilver heeft geen bijwerkingen tijdens gebruik in combinatie met een ander geneesmiddel, wel kan het mogelijk zijn dat de werking en effectiviteit van collo´daal zilver verminderen bij inname van chemische medicijnen zoals antibiotica.

Het is zinvol om collo´daal zilver en vitamine C op verschillende tijdstippen te geven. Houdbaarheid is minimaal 1 jaar. Na inname blijft het collo´daal zilver ongeveer drie-vier dagen in de bloedbaan.

Collo´daal zilver is via internet te bestellen bij MEDITECH EUROPE

To top