U bevindt zich hier: Home > Over onsVoorlichtingVerantwoording
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Verantwoording afleggen

door Henk Lommers

Ik kwam mensen tegen die niet begrepen waarom mensen zoveel uitgeven aan huisdieren terwijl de kindertjes in Afrika honger lijden. Dat hoor ik wel vaker en daarom zal ik het hier nog maar een keer uitleggen.

Waarom moeten dierenliefhebbers verantwoording afleggen over het geld dat ze voor hun huisdier uitgeven, terwijl anderen die geld uitgeven voor hun hobby, hun dure auto, de zeilboot, de nieuwe keuken of de vakantie dat niet hoeven? In Europa leven we in een luxe samenleving.

Dierenliefhebbers hebben ervoor gekozen om een deel van hun geld aan hun huisdier uit tegeven. Ze berokkenen daar niemand schade mee, wat van de vervuiling door een antieke auto, de snelheid van een speedboot of de herrie van een crossmotor niet gezegd kan worden.

En met die vermenselijking van het huisdier valt het waarschijnlijk wel mee. Als je soms ziet hoe mensen over hun postzegelverzameling praten of naar een schilderij kijken, dan zit het waarschijnlijk in de mens om ergens 'gek' van te zijn. Veel mensen zijn dat van hun huisdier. Ze hebben wat voor hun huisdier over en als het huisdier ziek wordt, dan doe je er alles aan om hem te helpen.

Dat heeft op zich niets te maken met kindertjes in Afrika, hoe erg dat ook is.

Bron: Hart voor Dieren

To top