U bevindt zich hier: Home > Over onsVoorlichtingVakantieplezier
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Thuisblijven?

Voor katten is het meestal beter om ze thuis te laten. Familie, vrienden of buren zijn dan de ideale oppas. Geef altijd duidelijke instructies en laat uw vakantieadres, het adres van uw dierenarts en een foto van de kat(ten) achter. En zorg ervoor dat uw kat(ten) gechipt en geregistreerd is voor u vertrekt!

Oppas aan huis
De meeste mensen vinden een oppas aan huis gemakkelijker dan het regelen van een pension. Er zijn twee mogelijkheden: de oppas logeert bij u of de oppas komt dagelijks langs.

Oppas komt dagelijks langs
Zie HIER voor diverse adressen van organisaties waarvan de vrijwilligers graag bij u aan huis uw kat(ten) komen verzorgen. Met gerust hart een weekje met vakantie kunnen terwijl uw kat(ten) zorg en aandacht krijgt in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Oppas logeert bij u in huis
De Landelijke Oppas Centrale (LOC) in Groningen bemiddelt al meer dan 25 jaar tussen mensen die een oppas voor huis en kat(ten) zoeken en mensen die graag een tijdje in een andere omgeving zijn.

Tegen betaling van een jaarlijkse contributie (70,-) kunt u 12 maanden lang putten uit een lange lijst oppassers - 1300 om precies te zijn. Voordeel is ook nog eens dat dit met gesloten beurs gaat. De deal is als volgt: de oppassers passen kosteloos op en zorgen voor de kat(ten) in ruil voor een gratis verblijf in andermans woning.

De oppassers zijn (vroeg) gepensioneerden, maar bijvoorbeeld ook jonge gezinnen, singles - kortom, mensen van diverse pluimage. Maak vooraf kennis met de oppasser, vraag naar zijn of haar ervaringen met kat(ten) en maak goede afspraken over zaken als de verzorging van de kat(ten) en gebruik van uw huis. Via de LOC krijgt u een map met handleiding, vragenlijst qua behoeften en formulieren voor gemaakte afspraken.

LOC, telefoon (050) 3133535, website: www.holidaylink.com

Checklist dierenpensions

To top