U bevindt zich hier: Home > Over onsVoorlichtingVakantieplezier
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Chippen? Gewoon even doen

Ook op vakantie kunt u uw kat(ten) kwijtraken. Zo gebeurt het nogal eens dat een kat(ten) tijdens een stop onderweg aan de haal gaat. Dan is het vaak lastig een omschrijving van de kat(ten) te geven. Als hij gechipt en geregistreerd is, kan hij makkelijker worden teruggevonden.

Chippen is een eenvoudige ingreep
Met een onderhuidse injectie wordt een chip ter grootte van een rijstkorrel ingebracht. Het nummer van deze chip kan met een barcodelezer worden gelezen. Met dit unieke nummer wordt de kat(ten), samen met de gegevens van de eigenaar, ingeschreven bij een centrale databank. Ook in het buitenland worden gevonden dieren gecontroleerd op een chip.

Registreren ook belangrijk
Het is wel belangrijk dat uw kat(ten) bij een centrale databank is geregistreerd, want alleen dan bent u op te sporen. Een voorbeeld is de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG), deze is ook bij een overkoepelende Europese databank aangesloten. Door dit centrale systeem is het mogelijk uw kat(ten) snel te traceren. Een veilig gevoel, zeker in het buitenland waar men soms niet zo zorgvuldig omgaat met zwerfdieren.

Meer weten...

To top