U bevindt zich hier: Home > Over onsToekomst
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Toekomstige ontwikkeling

De Kattenbescherming Nederland streeft naar een structurele oplossing van het zwerfkattenprobleem in Nederland. Door (zwerf)katten onvruchtbaar te maken en er een nieuw thuis voor te zoeken is het mogelijk om binnen nu en 20 jaar het aantal zwerfkatten in Nederland sterk terug te dringen.

Daarnaast informeren we mensen over de aanschaf en het bezit van een kat en de noodzaak voor castratie c.q. sterilisatie.

Om schuwe, oude, onzindelijke, gehandicapte of chronisch zieke katten toch nog een fijn leven te geven willen we nu een kattenopvangboerderij realiseren voor langdurige opvang.

Als we afhankelijk blijven van donaties en giften, is onze organisatie erg kwetsbaar: We moeten dan elk jaar maar afwachten of er voldoende geld binnenkomt om katten te blijven helpen. Om meer financiŽle zekerheid te krijgen, gaan we in het kattenopvangboerderij een aantal commerciŽle activiteiten starten, zoals een kattenspeciaalzaak, kattenmuseum en conferentie / workshop zalen met lunchroom thee huis.

Alle opbrengsten hiervan gaan direct naar onze activiteiten, zoals de kattenopvang en noodhulp voor katten. Zo kunnen we de hulp aan katten in Nederland verbeteren en bovendien veilig stellen voor de toekomst.

Daarvoor maken we nu plannen en zoeken we naar mensen en organisaties die samen met ons aan het oplossen van het zwerfkattenprobleem willen werken. Op dit moment wordt de Kattenbescherming Nederland gedragen door de inzet van vrijwilligers en zijn we actief in heel Nederland.

De Kattenbescherming is voornemens en heeft de ambitie om - nadat de kattenopvang in Zuid-Holland goed geregeld is - te kijken hoe met andere kattenwelzijn organisaties in heel Nederland kan worden samengewerkt en hoe we hen kunnen ondersteunen en professionaliseren indien daar behoeft aan is bij deze organisaties.

De Kattenbescherming wil in de toekomst deze kattenwelzijn organisaties in Nederland, financieel of in natura ondersteunen. Deze kattenwelzijn organisaties kunnen advies en hulp krijgen als het gaat om herplaatsing van katten, fondsenwerving of Public Relations.

Hier is echter veel geld voor nodig. Gelukkig dragen veel mensen Kattenbescherming Nederland een warm hart toe en mogen wij niet klagen, maar wij moeten ook aan de toekomst denken en daarom vragen wij u aan de Kattenbescherming te denken bij een eventuele donatie of schenking.

Wij zijn een kleine organisatie met alleen onbetaalde vrijwilligers waarbij uw donatie direct op haar bestemming komt zonder allerlei kantoor- en organisatiekosten zoals bij een grote organisatie vaak wel het geval is.

De katten zullen u zeer dankbaar zijn.

To top