U bevindt zich hier: Home > Over onsActiviteitenEducatie
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Educatie over katten, planten en natuurbehoud

De educatie over katten, planten en natuurbehoud moeten hand in hand gaan met ontspanning en beleving. Met de kattenpromenade wordt de natuureducatie in de Randstad gestimuleerd en wordt een verbinding tussen stad en platteland gelegd.

Ook hoopt de Kattenbescherming allochtone kinderen meer in aanraking met de dieren te laten komen. Kattenbescherming Nederland gaat hiervoor dier-natuur- en milieu-educatieprojecten te ontwikkelen.

Het openbaar toegankelijke kattenpromenade is er één van. De Kattenbescherming wil met de te ontwikkelen projecten aansluiten bij de ervarings- en belevingswereld van jongeren. De Kattenbescherming heeft, dankzij de kattenpromenade, voldoende mogelijkheden om op diverse thema’s in te gaan.

Dit zijn bijvoorbeeld biodiversiteit, water- en luchtkwaliteit, gezond en duurzaam voedsel, duurzame ontwikkeling en dierenverzorging. Verder is de bedoeling dat het contact met de Kattenbescherming niet beperkt blijft tot één bezoek.

Voorafgaande aan het bezoek, tijdens het bezoek en ook na het bezoek moeten de jongeren thuis en op school met de onderwerpen bezig kunnen zijn en de Kattenbescherming moet hiervoor de instrumenten en de middelen aanbieden.

Voor de Kattenbescherming is het heel belangrijk dat natuureducatie laagdrempelig is. De kattenpromenade van de Kattenbescherming is laagdrempelig, het is toegankelijk voor al het publiek. Voor deze kattenpromenade is de Kattenbescherming al diverse educatieve concepten aan het ontwikkelen.

To top