U bevindt zich hier: Home > Over onsActiviteitenBehand kat
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Behandelen opgevangen katten (medisch onderzoek, castreren, inenten, ontwormen, ontvlooien en chippen)

Het herplaatsen van onze katten is geen eenvoudige taak. Sommige katten verblijven maanden bij onze stichting voordat wij een goed tehuis hebben gevonden.

In de tussentijd verzorgen wij deze katten en dat kost veel geld, heel veel geld. De kosten (per kat!) voor huisvestiging, voeding, kattengrit, water, elektra, verwarming, schoonmaakmiddelen, dierenarts en specialist bedragen gemiddeld 300 euro per jaar.

Het is geen uitzondering dat katten die ziek zijn binnenkomen bij ons. Katten die doodziek zijn, gewond door mishandeling of een ongeluk. Zij moeten vaak direct een medische behandeling ondergaan. Een behandeling die veel geld kost, geld wat er meestal niet is.

Dit is de reden dat de Kattenbescherming een Medisch Fonds in het leven wil roepen. Elke maand zijn er weer hoge kosten voor medicatie, therapie in sommige gevallen en natuurlijk operaties. Maar ook castratie c.q. sterilisatie van de katten zal een belangrijk onderdeel van het Medisch Fonds
vormen.

Elke kat komt hiervoor in aanmerking, ook de katten die in Nederland in de opvang verblijven en dringend medische zorg nodig hebben, dit zal per geval bekeken moeten worden. Donaties voor het Medisch Fonds kunt u overmaken op Giro: 118.16.54, Rabobank: 1155.33.680 t.n.v. Kattenbescherming Nederland, o.v.v. Medisch Fonds. Hebt u een voorkeur waar uw gift aan besteed wordt, geeft u dit dan duidelijk aan.

Kattenbescherming Nederland ontvangt geen subsidie van de Dierenbescherming of de overheid. We zijn geheel afhankelijk van donaties, giften of legaten. Iedere gift, groot of klein, is daarom van harte welkom.

Een schenking aan Kattenbescherming Nederland is fiscaal aftrekbaar.

To top