U bevindt zich hier: Home > KattenVragen?FaqKattenspelletjes
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Kattenspelletjes

Een van de leukste dingen van het hebben van een kat is hem te zien spelen. Leren spelen is van levensbelang voor de ont­wikkeling van een kitten, want het leert daardoor de belangrij­ke vaardigheden die het als vol­wassen kat nodig heeft. Na ongeveer zes maanden verliest de kat iets aan speelsheid. Hij bewaart zijn energie liever voor een serieuzere zaak als jagen en het kan nodig zijn hem tot spe­len aan te zetten.

Je kunt het spelen voor de kat aantrekkelijker maken door met hem mee te doen, maar de beste manier om hem speels te hou­den is hem een kameraadje ge­ven. Een stel katten dat samen is opgegroeid, blijft ook als vol­wassen katten samen spelen.

Veer
Een veer is een goed speeltje om je kat te kietelen en met hem te spe­len, maar pas op voor zijn klauwen. Als je niet razendsnel je hand wegtrekt, krijg je een haal, maar als je regelmatig de nagels knipt zal dit spelletje geen pijnlijke krabbels opleveren.

Verstoppertje
Een kartonnen doos is ideaal om verstoppertje te spelen. Na elk hoekje van de doos besnuffeld te hebben, verstopt de kat zich er graag in, en zit hij erin, dan zal zijn kattenvriendje hem graag te pakken nemen.

Vissen
Trek een veer aan een touw of koordje mee zodat de kat erachteraan kan jagen. Laat de veer vlak voor zijn voeten langzaam heen en weer bewegen en wacht tot hij erop springt, haal hem dan lang­zaam binnen.

Grijpen
Een kat is uiterst gefascineerd door een kartonnen doos en zal hoopvol zitten wachten tot er iets uit tevoorschijn komt. Beloon zijn geduld met een kattenkruidspeeltje of een lekker hapje.

Muis
Een kat is uiterst geďntrigeerd door iets wat voor zijn neus bengelt. Een touwtje aan een korte stok bevestigd, houdt de kat aangenaam bezig.

Bolletje wol
Een bolletje wol is onweerstaanbaar speelgoed. Een kat vindt niets leuker dan de draad om tafels en stoelen heen te slepen. Zorg altijd dat je erbij bent, want hij kan hem inslikken.

Pingpongballetje
Een klein veerkrachtig balletje is ideaal speelgoed voor je kat om op te slaan en het met zijn po­ten rond te meppen. Je kunt erop rekenen dat het overal onder vandaan gehaald moet worden.

Uit Uw kat in topconditie van Andrew Edney.

© Tirion Uitgevers BV

To top