U bevindt zich hier: Home > KattenVragen?FaqDieren4u
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Oprah Winfrey: Laat je huisdier castreren en koop geen dieren (kittens) in een dierenwinkel!

Dierenliefhebber Oprah Winfrey besteedde in haar show in mei 2008 aandacht aan huisdierenleed. Doel van dit programma was meer dierenleed voorkomen.

De moraal van de show: puppy's of kittens kopen in een dierenwinkel: niet doen!

De moeders van deze dieren hebben vaak een afschuwelijk leven in een fokfabriek. Ze zitten in kleine hokjes op gaas, kunnen nauwelijks bewegen, krijgen geen medische zorg (veel dieren hebben vergroeide poten en rotte tanden) en moeten aan de lopende band kittens en pups baren.

Door een kitten of pup in een dierenwinkel te kopen, doe je mee aan dit dierenleed. Nu denkt u misschien: dat is Amerika, in Nederland zal het wel meevallen. Dat is niet zo. Ook hier zijn fokfabrieken. Bovendien worden kittens vaak veel te jong verkocht of gratis weg gegeven. 5 weken is geen uitzondering!

Oprah komt op voor huisdieren!
Ze raadt af om kittens in een dierenwinkel te kopen. Een andere boodschap van deze show was: de beste manier om euthanasie te voorkomen, is je huisdier laten castreren (ten onrechte ook wel steriliseren genoemd).

Zo voorkom je dat er nóg meer kittens en pups geboren worden, waarvan een aanzienlijk deel uiteindelijk in het asiel terechtkomt en wordt doodgespoten. In asiels in Amerika worden verreweg de meeste dieren gedood (afgezien van de 'No kill asiels') In Nederland is het doodspuitpercentage van asiels 11%.

Afgezien van dieren die niet meer medisch te helpen zijn, is dat nog altijd te veel.

Vele katten in Nederland worden gedood wegens gedragsproblemen. Of om die reden op straat gezet. Het kattenoverschot is zo groot dat een kattenleven soms niets waard lijkt te zijn. Laten we samen zorgen dat het kattenoverschot afneemt, laat uw kat castreren c.q. steriliseren!

To top