U bevindt zich hier: Home > KattenVragen?FaqChlamydophila
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Heeft jouw kat waterige oogjes?

Chlamydophila felis is een bacterie die je kat erg ziek kan maken. Vooral kittens tussen de vijf en twaalf weken oud zijn er erg vatbaar voor. Wat houdt deze ziekte precies in?

Chlamydophila felis kunnen katten alleen maar oplopen in direct contact met een ge´nfecteerde andere kat. De bacterie veroorzaakt een ontsteking van de slijmvliezen aan de binnenzijde van de ogen en het witte gedeelte van de oogbol van je kat. De eerste symptomen zijn waterig vloeiende ogen. Hoewel soms alleen ÚÚn oog ge´nfecteerd is, kan het andere oog binnen een paar dagen ook ontstoken zijn. Je kat zal door de pijn zijn ogen vaak dichtknijpen.

Hoe zieker je kat wordt, hoe erger de symptomen worden. Er kan uiteindelijk een behoorlijke zwelling en roodheid van de slijmvliezen ontstaan en de waterig vloeiende ogen zullen een dikkere geelkleurige uitvloeiing hebben. Ook niezen en neuslopers kunnen voorkomen bij je zieke kat.

Laat het niet zover komen en breng bij de eerste verschijnselen van een oogontsteking een bezoek aan de dierenarts! Chlamydophlia felis is namelijk goed te behandelen met antibiotica, medicijnen via de bek of een therapie met oogdruppels of oogzalf.

Bron: Pet news

To top