U bevindt zich hier: Home > Kat/kitten zoekt thuisMelkaya
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Melkaya

Melkaya is een Arabische Mau van 7 jaar, die helaas agressief is tegen de kruipende baby van de huidige eigenaars. Ondanks vele pogingen om het op te lossen, blijft dit probleem bestaan. Daarom zoeken de eigenaren nu een goed nieuw huisje voor haar bij iemand die meteen valt voor deze pittige, maar lieve tante en geen kleine kinderen heeft .

Zo beschrijft  de eigenaresse: Melkaya
Ze is de onafhankelijkste en meest op zichzelf gerichte kat die je ooit hebt gezien. Helemaal geen oppakkat. Je mag haar niet aanraken zonder haar toestemming. Maar als ze geaaid wil worden, moet je dat gewoon doen
J Op zulke aanhankelijke momenten kan het haar niet schelen of je aan het werk bent, staat te koken of je teruggetrokken hebt op het toilet; je met haar aanhalen. Maar alleen als ze daarom vraagt. Ze doet er alles aan om te laten zien wie de koningin is en wie de dienaren in dit leven. Maar dat verandert als bij klokslag als ze eten wil of drinken: dan is ze opeens het liefste engeltje.

Wij hebben drie katten, en ze is de absolute leider. De andere katten beginnen zelfs niet te eten tot zij klaar is, ook al heeft ieder zijn eigen bakje. Iedereen volgt haar regels, behalve onze baby, die het niet begrijpt en wordt toegetakeld door de kat.

Melkaya is heel actief. Ze speelt graag met touwtjes en bandjes en negeert ander speelgoed. Ze drinkt alleen stromend water en voer met vis- of schaaldierensmaak, brokjes en natvoer. Ze haat vervoersmandjes en is er moeilijk in te krijgen. Melkaya is een binnenkat; ze is bang voor de straat, misschien omdat ze ooit op straat heeft geleefd.

Melkaya is gezond, gesteriliseerd, kort geleden gevaccineerd, heeft geen wormen of vlooien. Ze gaat netjes op de bak en krabt niet aan meubels, alleen aan haar krabpaal.

Zin om kennis te maken met Malkaya of vragen? Mail naar miauw(at)kattenbescherming.nl

De Kattenbescherming vraagt een bijdrage van 50 voor Melkaya.