U bevindt zich hier: Home > Help ons
printervriendelijk:
Terug naar de Homepage van Kattenbescherming Nederland Abonneer u op de nieuwsbrief Ondersteun ons

Gastgezinnen

Gastgezinnen voor socialisatie van zwerfkatten

Wij zoeken gezinnen die tijdelijk verwilderde, schuwe zwerfkatten en heel soms kittens willen opvangen, waarbij u kunt aangeven of u voor kortere of langere perioden beschikbaar bent. 

Sommige moeilijkere katten hebben soms langer dan een jaar nodig om weer tam en sociaal te worden. Ervaring hebben met het socialiseren van dit soort getraumatiseerde katten is dan erg handig maar niet verplicht. 

Deze katten moeten eerst het vertrouwen in de mens weer terug krijgen voordat we ze kunnen herplaatsen in een nieuw veilig, goed, liefdevol en blijvend thuis. 

Deze verwilderde, schuwe katten moeten betrokken worden in het dagelijks leven van het gastgezin. Adequate verzorging, oog voor hygiëne, het naleven van gemaakte afspraken, liefde, aandacht, heel veel geduld, stress bestendigheid, flexibel, affiniteit met katten en voldoende tijd (een baan is geen bezwaar) zijn van groot belang. 

De eigen dieren moeten gezond, gevaccineerd, gesteriliseerd of gecastreerd, ontwormd en ontvlooid zijn maar ook als u geen eigen katten hebt bent u uiteraard welkom als gastgezin. 

Uw leeftijd is niet belangrijk. Kinderen ouder dan 14 jaar zijn geen probleem.

U krijgt van Kattenbescherming Nederland géén vergoeding.

Daarnaast zou het erg prettig zijn als u een rijbewijs heeft zodat u zelf met de pleegkatten naar de dierenarts kan gaan en email maar dit is niet verplicht.

Er moet een kleine administratie bij gehouden worden over de pleegkat en welke behandelingen het bij de dierenarts heeft gehad zoals vaccinaties, gesteriliseerd of gecastreerd, ontwormingen (4x per jaar), ontvlooiingen, gechipt, ed.

Dierenarts kosten gemaakt voor de pleegkat worden uiteraard wel door Kattenbescherming Nederland betaald.

Interesse? Bel: 0703680729 (Dierenkliniek Animo) of mail want dan kunnen we vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek bij u thuis zodat wij gelijk even kunnen kijken of uw huis geschikt is voor het tijdelijk opvangen van mogelijk verwilderde, schuwe, getraumatiseerde katten.

To top